Meldt uzelve, out of control

Met al die seminars en cursussen over de Wet meldplicht datalekken lijkt het wel of het meldplichtprocedurenaarbinnenrammen dé oplossing is voor al uw privacy-problemen.
Terwijl het natuurlijk niet meer is dan het perfect regelen van het naar buiten toe rondroepen van de totaal transparante schuld zodra (niet als) er iets misgaat.

Over het voorkomen dat beter is dan genezen (en dat is implementatie van de meldplicht-procedures nog verre van), horen we een stuk minder. Hooguit bij degenen die nu én zometeen de kous op de kop krijgen; dat alles anders moet terwijl het a. nu vaak al best prima geregeld is, b. zometeen niet beter zal zijn (feit bij voorbaat), c. a en b gelden binnen de kaders van de nu en dan geldende organisatorische belemmeringen van budget, tijd en wil van boven, om de zaken beter te regelen.
Het kan ook anders anders: preventief. Leest en ziet.

En ook:
DSCN8603b
[Zonder privacy, een saaie wereld …; Zuid-As maar da’s duidelijk]

Advertisements

About maverisk

Maverisk Consultancy, IS Audit and Advisory services: Wikinomics meets governance and audit; otherwise, see my personal LinkedIn profile
This entry was posted in ERM, GRC, Information Risk Management, Information Security, Innovation (technologicallly driven), Privacy and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Your comments are welcomed!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s