KVZP’ers

Euhm, er is nog steeds de grote waterscheiding tussen enerzijds ‘vaste’ dienstverbanden en anderzijds per-uur inhuurbare/dumpbare ZP’ers, lijkt het wel. Ja, er zijn wat moeizame tussenvormen gevonden; het tijdelijk contract (vast tot het niet vast meer is), de urenopdracht (ingeschatte inzet — waar de opdrachtgever met een …smoes wel onderuitkruipt), etc., maar echt zoden aan de dijk zet het niet. Problemen te over; pensioen’verplicht’ingen, sociale zekerheid(sopbouw, -rechten en –solidariteit), inkomenszekerheid (waar een ‘vast’ dienstverband, hoewel absoluut even snel op de tocht staand als een vaste opdracht, wél een hypotheekzekerheid is en een grotere financiële reserve niet), enzovoorts enzoverder.
Vraag is nu of er al eens is bestudeerd hoe het idee van kort-verbandvrijwilliger uit defensiekringen zou kunnen worden vertaald buiten de sector. Want het lijkt alsof ondanks het trage imago juist defensiekringen organisatiekundig alwéér mijlenver voorlopen op de rest, de oh zo veel flitsender verklaarde kwijlebabbelzelfverdedigingshulpelozen.

Arme KMKTDOs (KanslozenMetKuddesTeDrijvenOndergeschikten) … en:
DSC_0151
[Uitkijkend over, zonder grip; Noto]

Advertisements

About maverisk

Maverisk Consultancy, IS Audit and Advisory services: Wikinomics meets governance and audit; otherwise, see my personal LinkedIn profile
This entry was posted in ERM, GRC, Innovation (technologicallly driven) and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Your comments are welcomed!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s